Show MenuHide Menu

On Demand

30 juli, 2013

Det här med att ha tillgång till vad man vill när man vill är ju verkligen grejen.

Jag har inget behov av att äga musik utan är helt nöjd och glad över Spotify där jag kan välja fritt ur ett gigantiskt musikbibliotek. Att det dessutom går att dela med sig av spellistor och få tips av andra på skön musik gör bara tjänsten ännu bättre.

Tv ser jag rätt sällan på, och tv-tablå:n har aldrig styrt över mitt liv. På hemmaplan har vi fastnat i House of Cards (som produceras och visas av Netflix) och gillar verkligen att jag kan se så många avsnitt jag vill precis när jag vill. Nu tycker jag att det är dags att släppa säsong två, för det är något särskilt med Frank Underwood att absorberas av under regniga dagar eller mörka kvällar under en filt i soffan.

Och sommar! sommarSommar i P1 är helt fantastiskt. Att få lyssna på en flora av spännande människor med sina historier är helt magiskt. Inte heller sommarpratare kan få mig att anpassa mig efter programmens sändningstid och jag tackar allra ödmjukast för poddversionen. På väg upp till Värmland hann vi med några stycken; Jean-Pierre Lacroix, Lasse Lagerbäck och Niklas Zennström. Alla var värda att lyssna på.

Andra poddar som jag gärna lyssnar på är vetenskapsradion och skolsnack. Lättillgängligt och när jag vill.

I skolan är UR:s material en guldgruva att använda precis när det passar. För att inte tala om böcker i e-format som gör det enkelt att låna böcker från biblioteket när som helst och oavsett var låntagaren finns. För glesbygdsskolor är det en fin möjlighet att få tag i relevant fack- och skönlitteratur. Jag älskar att kunna låna från biblioteket, köpa ibland  och läsa tidningen på min platta. Den enda gången pappersboken fyller en funktion är ute i skärgården när elektronerna lyser med sin frånvaro. Min 11-åring lånar själv sina böcker, läser med god aptit och skulle aldrig drömma om att glömma plattan när hon är ibland hos mig och ibland hos sin pappa. Det kan hända att det beror på behovet av att hålla sig uppdaterad på olika sociala medier, men jag är glad över att den fyller flera funktioner :).

Om jag är bortskämd med att få underhållning, kultur och läromedel ”on demand”, så gissar jag att barn och ungdomar är och blir det i ännu större utsträckning. Utmaningen är att se till att det finns maskiner och ett trådlöst nät med tillräcklig bandbredd :).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *