Show MenuHide Menu

Vardagslyx

27 juli, 2013

I går kväll packade vi tältet i kajaken och satte i båtarna ungefär 2 km hemifrån vid Lerviks brygga. Packning och lastning gick rekordsnabbt. Kanske till och med lite för snabbt… För att komma till den lilla ö-rackaren vi hade som planerad destination behövde vi korsa Furusundsleden där de stora monsterfärjorna går som ett pärlband mellan Åland/Finland och Stockholm.

Vi var inte helt eniga om fart på färjorna, hastighet på oss eller sträcka mellan kajak och bojar.

life is crapNåja, riktigt så nära var det ju inte och vi kom helskinnade över. Vi landade in på en annan ö än den vi tänkt oss från början och satte upp tältet. Parkerade på en klippa i västerläge och konstaterade att vi glömt både tallrikar och bestick.

Vinglasen var med och jag tänkte på vad pappa brukar säga som rest mycket – ”80% av jordens befolkning äter med fingrarna, då kan jag också göra det .” Och så fick det bli. Både bubbel och espresso går finfint att dricka ur vinglas. Nu är det empiriskt bevisat, och på bild finns det också.

PicFrame

 

Sommarkvällen var ljum och solnedgången vidunderligt vacker.

Passar på att be Maria Sveland om ursäkt för att jag somnade i sovsäcken mitt i hennes sommarprat, innan jag hunnit in i tältet. Tältet fick stå oanvänt lite längre upp i skogen. På morgonkvisten hade dimman svept in över ön.

Jag vaknade, vände mig om och sov ett tag till. Då sken solen och kaffet var klart sedan länge.

Ett par dopp och några sidor i en bra bok blev en fin dag. Vi paddlade en liten omväg hem, lekte lite upp och ner innan vi lastade båtarna på biltaket och åkte hem till Rundan.

Vardagslyx är egentligen en underdrift.

 

1 Comment
27 juli, 2013 at 16:45

Som jag brukar säga, ”det stora finns i det lilla…” Underbart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *