Show MenuHide Menu

to create a sense of urgency

20 november, 2014

Det blev så tydligt för någon timme sen när Calle kom hem från skolan, sjöblöt från topp till tå i snöslask.

”Mamma – jag är ju sjöblöt och fryser om tårna!” hojtade han när han klev innanför dörren. Jag påminde om att jag försökt få med honom och köpa vinterskor flera gånger och han lyste upp i ansiktet och sa glatt:

”Då ville jag inte. Men NU vill jag!” 🙂

Det är verkligen så. För att motivation ska finnas och för att saker ska ske så måste det finnas en känsla av angelägenhet. Oavsett det är en stövelinköpsaktivitet eller en organisationsförändring.

Titeln på inlägget har jag tagit från John P. Kotters ”Leading Change” och hans 8-stegsmodell för förändringsledning. Den är klart läsvärd för alla ledare. Och då tänker jag på både skolledare och lärare som leder sina elever i förändring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *