Show MenuHide Menu

passande påskpresent

28 mars, 2018

För några veckor sen  postade jag ett inlägg på både Facebook och Instagram som fick mer uppmärksamhet än jag hade väntat mig. I en period när jobbet lugnat ner sig och jag skulle börja på nytt passade jag på att göra de tråkiga, jobbiga sakerna som varit för enkla att skjuta upp. Tandläkare, mammografi och screening för cellförändringar. Så här med facit i hand kanske det där med att byta jobb hade andra fördelar än jag trott. Det visade sig att jag hade elaka cellförändringar och att jag behövde ta bort de områden där eländet fanns.

Inlägget jag skrev och postade gjorde jag för att uppmuntra och uppmana alla kvinnor att gå på sina kontroller och inte glömma bort eller skjuta upp det. Många är det som på olika sätt berättat att de har bokat in sina tider efter att ha struntat i det länge – just för att jag berättade min historia.

Varför gör vi så? Prioriterar bort viktiga hälsogrejer, alltså.

Det kan ju rimligen inte finnas något som är viktigare än att ta hand om vår hälsa? Det finns inget uppdrag, jobb eller något annat som är viktigare än att leva.

Jag fick ett bra besked. Ingen cancer, men tät och noggrann uppföljning varje halvår för att hålla koll.

Vid de tillfällen jag har behövt besöka Danderyds sjukhus under några veckors tid har jag slagits av den professionalism, värme, humor och empati jag mött där. När det ska opereras är det inte alls en fördel att vara utrustad med pacemaker kan jag lova. Och särskilt inte om det blir lite akut som det blev en av gångerna. De löste allt väldigt elegant och utan att jag var det minsta bekymrad. Jag mötte undersköterskor, kirurger, gynekologer, narkosläkare, narkossjuksköterskor, ”vanliga” sjuksköterskor, städare, studenter under utbildning, administratörer och säkert någon yrkesgrupp jag har glömt. Jag har identifierat kineser, polskor, iranier, indier och några som jag är rätt säker på har svensk härkomst.

Vad skulle vi göra utan de som inte är födda i Sverige?

Det blir så extremt uppenbart att vi behöver de som väljer att flytta hit, eller till och med flyr hit, för kompetensförsörjning och arbetskraft. Och jag är så enormt tacksam för att de jag träffade valt att jobba där de gör, oavsett var de kommer ifrån.

Nu passar jag på att önska en Glad Påsk och med en uppmaning om ta hand om dej ordentligt! Själv ska jag hänga med folk jag tycker väldigt mycket om. Som hon på bilden till exempel ♡.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *