Show MenuHide Menu

Sommarens lov

1 juli, 2012

20120701-225829.jpg

Nu sjunger jag sommarens lov. Nynnar, trallar och skrålar ibland. Passar på att njuta i hängmattan de stunderna när regnet har den goda smaken att lysa med sin frånvaro.

I skolan är det stiltje. Elever har lov, lärare har ferie och rektorer har semester. Rekryteringen är klar och vi blir ett starkt team på Rådmansö skola nästa läsår.

Jag ser fram emot att komma tillbaka och inte behöva göra allt för första gången. Att veta vilket administrativt system som ska användas till vad och med vilket lösenord och användarnamn.

Jag har fyllt adressboken med ofattbart många nummer och mejladresser till personer som är bra att fråga saker som jag behöver veta.

Framförallt ska det bli fantastiskt att komma tillbaka i augusti till alla människor och veta vem som gör vad, och varför. Nu återstår att lära mig alla elevernas namn. Jag är på god väg och har redan koll på Erik, Hedda, Jessica, Harry, Therese och en hel bunt till av varierad längd.

En tredjedel av rektorsutbildningen är avklarad. Juridik och etiskt ledarskap huller om buller. Varje gång tentorna kommit tillbaka har det varit med samma skrammel av tegelstenar som rasade från axlarna och en nöjd och förtjust suck. Jodå, nog ska de sista två tredjedelarna också klaras av. Ett steg i taget och i sällskap av goda vänner och kollegor.

Jag glädjer mig till ett nytt läsår och före det drar igång ska jag ha några veckor ledigt. Ledigt med inslag av öde ö i skärgården, tältnätter, hängmattestunder, texter att läsa, sommarpratare att lyssna till, salt vatten, bräckt vatten, regnvatten, Harry Potter och födelsedagar.

Till frukost ska jag äta nektariner, för det hör sommaren till och kanske kan jag lägga till en och annan solmogen ananas 🙂

20120701-230302.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *