Show MenuHide Menu

Min första julavslutning

8 december, 2013

Ms_klass_har_skapat_Margretelunds_slott_i_pepparkaksdeg___t_vlar_p__V_xtf_rs_ljningen__kersberga_i_morgon._Titta_en_extra_g_ng__och_r_sta_g_rna__om_du_har_v_garna_f_rbi_Tänk, det slog mig plötsligt när jag tittade i kalendern och funderade över hur de två kommande veckorna ser ut att jag kan ta SEMESTER fredagen den 20:e december. Alltså den fredagen då mina egna barn har avslutning. Det har jag aldrig tidigare kunnat. Antingen har jag haft en egen klass att ta hand om den dagen, eller också har jag haft en hel skola (eller två) att organisera och genomföra julavslutningar för.

I år varken organiserar eller genomför jag, och tänker ta chansen att delta som förälder och njuta av uppträdanden, jultal och inte behöva ha ansvar för någon annan än mig själv. Coolt.

Jag undrar om jag kommer att sakna den där pirrande känslan i magen och den enorma lättnaden när skolan blir tom på elever. Den där känslan av att kunna andas normalt efter en intensiv termin och ett par veckors upplopp mot mål.

Vi får väl se den 20:e december. Tills dess ska jag öva på att äta lussekatter och dricka glögg.

Bilden som illustrerar inlägget föreställer det vinnande bidraget i Åkersbergas pepparkakshustävling 2013, korat idag på Växtförsäljningen. Det är Mayas klass som designat och tillverkat Margretelunds slott i pepparkaksdeg. Grattis till 5B på Tråsättraskolan med suveräna läraren Yvonne Claesson!

2 Comments
8 december, 2013 at 20:10

Å, vann de alltså? Vad kul! Hälsa Maya å gratta. Synnerligen välförtjänt.

Yvonne Claesson
8 december, 2013 at 20:22

Gulle dig❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *