Show MenuHide Menu

sjuk friskvård

26 april, 2014

Om företag väljer att ge friskvårdsbidrag till sina anställda är det med all sannolikhet de typer av aktiviteter som skatteverket har bestämt ska undantas från förmånsbeskattning. Det skulle vara kul att veta vilka som satt i juryn när det skulle bestämmas vilka aktiviteter som skulle kvala in. Jag har lite problem med att förstå hur boule, floating och örtbad lyckades. För att inte tala om homeopati, kinesiologi och bastubad. Vill du se hela listan på vilka grenar som lyckades kan du göra det här.
Grenar som inte lyckats lika väl är agility (med hund, inte äkta make/maka), bridge och babysim. Det köper jag. Men inte heller ridning, friluftsupplevelser eller kajakpaddling kvalade in. Det är ju faktiskt helt absurt.
Hela listan finns här.

Jag tycker att skatteverket borde se över jurysammansättningen och byta några eldandande rökelsedoftande medlemmar mot några som luktar granbarr och gillar lera och frisk ute-luft. Då kommer åtminstone jag att bli mer nöjd och jag menar helt subjektivt att vara ute är mer friskvård än att vara inne. Mina friskvårdspengar kommer aldrig gå till SATS, dit jag tror att många placerar sina. Säkert 10 % av förmånstagarna tränar bergis minst 10 gånger på ett årskort.

Jag ska nog anmäla mig som frivillig till juryn. Undrar vem man skriver brev till? Eller twittrar skatteverket, tro? Det måste jag ta reda på.

Aktuella hashtags att hålla koll på för att följa den rafflande fortsättningen kan vara #uteärbättreäninne och #ingetjävlasats.

Nummer 57 av inläggen i #blogg100 kom att handla om djupa orättvisor. Som tur är går det bra att göra kul grejer ute även utan friskvårdsbidrag. I dag blev det någon mil i skogen på cykel och det gick så det susade. Torrt och snabbt på stigarna och det blev någon slags fartrekord på slingan.
Kossorna på bilden mötte vi på hemväg och dom var verkligen hur gulliga som helst.

20140426-210700.jpg

1 Comment
26 april, 2014 at 20:22

Eller så formulerar vi ett brev och låter andra som tycker lika skriva under innan det skickas till Skatteverket. Reglerna är verkligen helt uppåt väggarna. #detsomärfelkanblirätt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *