Show MenuHide Menu

drömtydning i settertappning

24 maj, 2014

I natt drömde jag att vi skaffat hund. En spretig, ljuvlig irländsk setter som hette Kasper II. Han satt i knäet på mig, åtminstone i ett par sekunder innan han for runt och flaxade till nästa grej som var intressant.
Jag hade ju en Kasper för ganska precis 20 år sen, när jag pluggade i Karlstad. Bolands Kimball O’Hara hette han på riktigt och var den härligaste kompis man kunde tänka sig. Vi tränade bruks och han blev på vippen godkänd som bevakningshund. Det var bara det där med spårandet som var lite för svårt för en stående fågelhund. Bevakningen och lydnaden satt där det skulle. Mörkerbevakning gick klockrent och han markerade fienden med osviktlig precision. Jag satt mest bredvid och var förvånad i svarta kalla natten i nå’nslags bivack-liknande historia som vi hade byggt ihop med knäppetält och granruskor.

Snygg var han också och knep rosetter med hp på flera olika utställningar. Det är verkligen cirkusföreställningar eller kanske till och med freakshows. Det räckte med några stycken. Jag var inte så bra på att trimma, kamma och hålla reda på precis var fötterna på jycken skulle placeras.

Saknar hund, men inser att det inte passar in i livet just nu. Kanske en annan gång, och jag tror jag får börja smyga in diskussionen om sort/ras redan nu om det ska bli som jag vill… Liten hund är inget alternativ. Jag vill ha en stor, rejäl kompis som man kan brottas lite med och som inte bjäbbar. Jag tycker verkligen inte om bjäbbande hundar. Kanske är det för att små råttliknande saker inte blir tränade till lydnad och tar sig friheten att hoppa och låta utan att någon säger ifrån?

Om det inte blir en setter kanske det får bli någon mer utpräglad apporterande sjöfågelhund? Vatten måste den ju tåla, och det vore coolt om den kunde följa med i kajak 🙂 Risken är väl att den hoppar i sjön om den blir frestad av ånker som finns i närheten. Finns tid att fundera över här under parasollet när det 85:e inlägget i #blogg100 föddes ur en god natts sömn.

20140524-105100-39060943.jpg
Bilden har jag lånat från www.coppers.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *