Show MenuHide Menu

Att hänga i luften är också att hänga

13 februari, 2014

lesHar just avslutat ett online-möte med människor på skilda platser på jorden. Sandra i Malmö, Patrik & Lisbeth i Göteborg, Thomas i London, Les i Seattle och undertecknad i Åkersberga möttes för att genomföra ett utbildningspass i konsten att utbilda kollegahandledare. När expertisen finns på andra sidan Atlanten behövde vi hitta sätt att träffas som fungerade.

Den första träffen skedde innan vi möttes på riktigt i London under tre dagar. Då använde vi Lync, som fungerade klockrent. Till vår skara fick vi ytterligare en medlem som inte har tillgång till Lync och vi övergick då till Hangout som fungerade lika klockrent.

Vi ser och hör varandra och kan dessutom dela skrivbord och skriva ner frågor och svar i chatten som finns bredvid. Frågeställningar postas i eventen/bokningarna och kan förberedas av alla.

I början var det lite trevande – låt det vara osagt om det berodde på avstånd eller språket, men det har vi kommit över nu. Det blir inte riktigt precis som att ses IRL, but pretty darn close. Det blir tillräckligt bra, och en fantastisk möjlighet att ses och lära av varandra som vi inte skulle haft om vi inte använt tekniken som hjälpmedel. Tidsskillnad är ju också spännande att ta hänsyn till med tre olika tider att förhålla oss till. Hittills har vi löst det och jag tror vi grejar resterande tillfällen också.

Jag gillar ju som bekant att fika och vi har en liten utmaning i hur vi ska få till just det nästa gång vi ses, som råkar vara på kvällen den 4 mars aka fettisdagen. Om någon har tips så tas de tacksamt emot :).

4 Comments
13 februari, 2014 at 19:50

Semlor i Seattle kan Svedala Bakery hjälpa till med http://uwswedishclub.wordpress.com/2011/01/25/svedala-bakery/

I London är det http://www.bageriet.co.uk som fixar.

Lycka till 🙂

  Lena Agda Ringström
  13 februari, 2014 at 20:53

  Tack! Det hjälper alldeles säkert 🙂

13 februari, 2014 at 21:59

3D-skrivare?

  Lena Agda Ringström
  15 februari, 2014 at 15:35

  Du kanske skulle expandera bakverkeriet till både London och Seattle Annelie :)?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *