Show MenuHide Menu

svansjön

11 april, 2015

Vilken härlig dag!

Sovmorgon. Väcks av de stora båtarnas brölande i dimman ute på Trälhavet. Packa mat och lägga kajakerna på biltaket. Bara 10 minuter bort finns världens bästa iläggsplats och sedan är det fritt fram i skärgården. 

Vi försökte undvika att störa de stora flockarna av svanar som vi mötte, men några av dem tyckte att i såg otäcka ut och sprang flaxande iväg för att klumpigt flyga iväg en bit bort. 

Vi vispade runt en stund och hittade en solig klippa att klättra upp på. 

 

Vårdag i solen med espresso och deckare är avkoppling. 

 

 Inte nog med det. Det blev middag också. Jag glömmer alltid något och idag var det korvbröden som låg kvar hemma. Det kunde absolut varit värre.  

 

På vägen hem lyckades jag fånga en av svanarna på bild. Det är pricken alltså. 

Det gäller att hålla koll på väjningsreglerna på sjön. Vi gissade på störst går först. Det funkade. En gång när vi skulle korsa Furusundsleden i rusningstrafik gjorde vi en lite väl optimistisk avståndsbedömning och fick onödigt bråttom ett tag. 

  

I dag var en sån där dag när paddeldragen blev långsammare ju närmre land vi kom. Jag ville fortsätta, men mörkret kom närmare och det var dags att åka hem. Möjligen, kanske, eventuellt blir det en tur i morgon också. Då med solskyddsfaktor på näsan. 


2 Comments
Maggan
11 april, 2015 at 21:27

Skönt att det inte bara är jag som glömmer matattiraljer till skärgårdsutflykter.

    agdatamme
    11 april, 2015 at 21:29

    I’m a #wonderwoman too!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *