Show MenuHide Menu

Jorden runt på 80 dagar…

11 september, 2014

… eller från Bryssel till Nordmaling på en eftermiddag.
I går var jag i Bryssel och deltog i en tvådagars workshop hos Microsoft med rubrik ”Design and Deployment Workshop” och där syftet var att bli klokare tillsammans med skolmänniskor från olika delar av västeuropa i hur ledarskapet hos skolledare behöver förändras och förstärkas i en allt mer tekniktät värld. När lärares ledarskap är en förutsättning för gott lärande och när det är möjligt att göra sådant vi inte kunnat göra förut och på ett nytt sätt som motiverar och stimulerar.

I dag sitter jag och äter frukost på anrika Levar hotell i Nordmaling en bit från Umeå. Det gick alltså att ta sig från Brussel till Nordmaling på en eftermiddag.
Här ska jag och Sandra ta hand om en grupp lärare som ska bli kollegahandledare. Vi kommer att träffa dem under fyra dagar totalt. Två dagar nu, och två dagar i december.
Kollegialt lärande är det bästa lärandet. Nu ska vi göra vårt allra bästa för att skapa förutsättningar för det i Nordmaling, Gräsmyr och Levar.
Vi har fantastiska förutsättningar i och med att alla rektorer och skolchefen i Nordmaling går vår ”Förändringsledning i Skola” och vi har tillsammans med dem kunnat kratta manegen för form och innehåll som gagnar Nordmalings lärare.

Såhär nöjda var vi när vi lyckats hinna med kärran från Bromma till Umeå med minsta möjliga marginal och bara handbagage för fyra dagar. En liten guldmedalj tycker jag att vi förtjänar. Bilden har jag snott från @sandrawissting med hennes goda minne 🙂

IMG_0768.PNG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *