Show MenuHide Menu

Härliga Höst

5 november, 2012

20121105-182717.jpg
Hej Hem!
Här kommer en uppdatering av vad som är på gång i skolan just nu och vad vi har ägnat oss åt under en tid tillbaka.

Jag har hunnit träffa både enhetsråd och elevråd för att diskutera aktuella ämnen. Glädjande är att nästan alla klasser var representerade på enhetsrådet.

Vi har skoljoggat och varit med på KM i friidrott och f-3 har varit på teater i Norrtälje.

Eleverna i åk 7 och 8 har fått ”sina” elevdatorer och är glada för det. Glada är också lärarna som fått nya och betydligt bättre maskiner än de som fanns förut. Det pågår ett intensivt arbete med att utveckla pedagogik och sätt att lära som passar en mer digital miljö. Eleverna i åk 7-9 har också möjlighet att kommunicera med lärare i slutna facebook-grupper i tillägg till Fronter. Vi ser en väsentligt högre aktivitet av eleverna nu än vi gjort tidigare. Föräldrar är naturligtvis välkomna att följa aktiviteterna i grupperna. Klassbloggar är under uppbyggnad under Webbstjärnans flagg och några klasser bygger och planerar städer med hjälp av Minecraft och Futurecity. Fritids har redan lanserat sin blogg och finns på http://radmansofritids.blogg.se/ . Kika gärna in och se vad som sker där!

Vi har valt att jobba en del med iPads i yngre år, vilket innebär en förändrad digital struktur och miljö. Det ställer andra krav på pedagogerna och de behöver utbildning och tid för att kunna utnyttja paddorna på ett optimalt sätt.

Årets nior har bjudit in till välsmakande sopplunch i församlingshemmet. Förskoleklass tillsammans med åk 1-3 stod för underhållning i form av vacker sång och många föräldrar tog tillfället i akt att lyssna och smaka.

Under veckan har ny brunn borrats och jag väntar på klartecken från fastighetskontoret så att vi kan dricka brunnsvatten igen. Fram till dess är det vatten i tanken som gäller.

Den 19 november mellan 18-20 är det Öppet Hus för alla som vill komma och besöka oss i skolan för att se vad vi gör. Eleverna kommer att visa upp sådant som de har gjort under första delen av terminen för familj och vänner. Det är även ett tillfälle att välkomna eventuellt nya elever som är nyfikna på vad vi kan erbjuda i Rådmansö Skola.
Varmt välkomna ska ni vara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *